Prečo obhajuje Žitňanská rozkrádanie na ministerstve školstva?

1. októbra 2012, petravagaska, Nezaradené

Lucia Žitňanská mala nedávno tú drzosť, že požiadala ministra školstva Čaploviča aby pokračoval v tzv. Debyrokratizácii . Tento projekt vymyslel jej priateľ Miroslav Beblavý so svojimi kamošmi.  Samozrejme, aby na ňom zarábali, čo sa aj deje.

Beblavý ako podpredseda Riadiaceho výboru Debyrokratizácie spoločne s bývalým riaditeľom Ústavu informácií a prognóz školstva (ÚIPŠ) Romanom Baranovičom spojili Debyrokratizáciu začiatkom minulého roku s projektom RIS. O ňom som už písala – http://oskolstve.blog.pravda.sk/2012/05/28/kedy-zastavi-caplovic-rozkradanie-na-ministerstve-skolstva/. Je to škandalózny „itečkársky“ tender vlečúci sa roky, ktorý doteraz stál 15 miliónov Eur a nefunguje.  SDKÚ cez nastrčených subdodávateľov na ňom  pekne zarábala. Vrátane Beblavého, ktorého akože „bývalá“ firma Edea partners  zinkasovala milióny. Mimochodom, Mr. Trannsparency, nie je to konflikt  záujmov?!

Nedávno vyšlo najavo, že projektový manažér ÚIPŠ V. Pokorný, ktorého doteraz nikto nevyhodil (!!!) zaplatil 700 tisíc Eur  IT firme Ditec aj za vypracovanie návrhov legislatívnej podpory RIS/Debyrokratizácie.  Viď – http://oskolstve.blog.pravda.sk/2012/07/03/sdku-a-rozkradanie-na-ministerstve-skolstva/.

Pani Žitňanská, odkedy robia „itečkári“ za peniaze legislatívu? Vás nezaujíma, ktoré zo zákonov predložených Jurzycom  a pozmeňovacích  návrhoch Beblavého pochádzali alebo budú pochádzať od Ditecu? A kde skončili milióny, ktoré za „legislatívu“ IT firma dostala?

Keď politici presadzujú biznis konkrétnych súkromných firiem o peniaze ide vždy až v prvom rade. O Lucii Žitňanskej je známe (okrem spojenectva s Beblavým) že, poslúcha na slovo Mikuláša Dzurindu a jeho pokladníkov. Svedčia o tom aj všetky  biznis nominácie SDKÚ v komunálnych firmách v Bratislave. Beblavý sa tiež ešte donedávna strkal Dzurindovi do zadku. V obhajobe škandalózneho expokladníka SDKÚ Palacku, známeho zo spisu Gorila, zašiel dokonca tak ďaleko, že tvrdil, že je to fantóm, ktorého nikto nevidel.

Dzurinda sa nikdy nevzdáva. Frešovi to na čele SDKÚ veľmi nejde a možno tak prichádza čas na frakčnú akciu. A na akciu – frakciu  v politike vždy treba aj peniaze.