Založ si blog

SDKÚ a rozkrádanie na ministerstve školstva

Pred mesiacom som písala o rozkrádaní v rozsahu 15 miliónov Eur na ministerstve školstva.  Najviac pochybných miliónov za systém, ktorý dodnes nefunguje, nechal preplatiť Eugen Jurzyca s kamarátmi a kamarátom.  Som rada, že sa tejto téme znovu začali venovať aj novinári –http://www.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/ministerstvo-skolstva-miliony-eur-za-jedno-cedecko-webstranku.html.

Pred niekoľkými dňami dostali poslanci list, ktorý pripájam za blogom. Či už ho napísal Miroslav Beblavý, v ktorom sa konečne pohlo svedomie,  alebo nie je nepodstatné.  Podstatné je to, že Beblavý patrí k najaktívnejším kritikom SMER-u a ľavicovej vlády. Uchyľuje sa k zlomyseľným a ničím nepodloženým útokom ako napríklad jeho posledné úbohosti o politrukoch. Z listu, respektíve z priloženej faktúry  vyplývajú minimálne dve závažné skutočnosti:

-Firma s vlastníckym prepojením na Beblavého  zarábala ako politicky nanútený dodávateľ pochybnej  zákazky milióny.

-SDKÚ na školstve preplácalo IT firme milióny za vypracovanie „legislatívnych návrhov“ A to je škandál aký sme v našej krajine nemali.  Nielen, že je nehoráznosť, že školskú legislatívu robia v IT firme. Ide  vlastne o privatizáciu  ministerstva – za školstvo, jeho  riadenie,  rozvoj , reformy atď.  vrátane legislatívy zodpovedá minister  v zmysle Ústavy a programového vyhlásenia vlády.  To by sme ad absurdum mohli aj „výkon“ ministra outsourcovať!

Vzniká vážne podozrenie, že množstvo zákonov, ktoré do parlamentu predložil minister Jurzyca , ako  aj pozmeňovacie návrhy niektorých poslancov (Beblavý) vypracovala súkromná IT firma so zámerom pomôcť svojmu biznisu a nešlo o verejný záujem!  Minister školstva Dušan Čaplovič by skutočne mal začať razantne konať.

 

 

Prečo obhajuje Žitňanská rozkrádanie na ministerstve školstva?

01.10.2012

Lucia Žitňanská mala nedávno tú drzosť, že požiadala ministra školstva Čaploviča aby pokračoval v tzv. Debyrokratizácii . Tento projekt vymyslel jej priateľ Miroslav Beblavý so svojimi kamošmi. Samozrejme, aby na ňom zarábali, čo sa aj deje. Beblavý ako podpredseda Riadiaceho výboru Debyrokratizácie spoločne s bývalým riaditeľom Ústavu informácií a prognóz [...]

Kedy zastaví Čaplovič rozkrádanie na ministerstve školstva?

28.05.2012

Od roku 2009 minulo ministerstvo školstva viac ako 15 miliónov Eur, teda takmer pol miliardy korún na tunelársky a nezmyselný projekt tzv. Registrov (RIS). Názov tohto projektu je katastrofálny : “ Rezortný informačný systém pre oblasť Regionálneho školstva, pozostávajúceho z Registra škôl, školských zariadení a zriaďovateľov, Registra študijných a učebných [...]

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.

Saleziáni, majstrovstvá Slovenska, hokejbal, kategória U15, Nová Dubnica, mReportér

Aj kresťania sa vedia zabávať. Po omši to roztočili s hokejkami na ihrisku

24.04.2024 05:00

Zábery z vydarenej akcie zachytil mReportér Daniel Imriška.

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 10614x
Priemerná čítanosť článkov: 3538x

Autor blogu

Kategórie