SDKÚ a rozkrádanie na ministerstve školstva

3. júla 2012, petravagaska, Nezaradené

Pred mesiacom som písala o rozkrádaní v rozsahu 15 miliónov Eur na ministerstve školstva.  Najviac pochybných miliónov za systém, ktorý dodnes nefunguje, nechal preplatiť Eugen Jurzyca s kamarátmi a kamarátom.  Som rada, že sa tejto téme znovu začali venovať aj novinári –http://www.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/ministerstvo-skolstva-miliony-eur-za-jedno-cedecko-webstranku.html.

Pred niekoľkými dňami dostali poslanci list, ktorý pripájam za blogom. Či už ho napísal Miroslav Beblavý, v ktorom sa konečne pohlo svedomie,  alebo nie je nepodstatné.  Podstatné je to, že Beblavý patrí k najaktívnejším kritikom SMER-u a ľavicovej vlády. Uchyľuje sa k zlomyseľným a ničím nepodloženým útokom ako napríklad jeho posledné úbohosti o politrukoch. Z listu, respektíve z priloženej faktúry  vyplývajú minimálne dve závažné skutočnosti:

-Firma s vlastníckym prepojením na Beblavého  zarábala ako politicky nanútený dodávateľ pochybnej  zákazky milióny.

-SDKÚ na školstve preplácalo IT firme milióny za vypracovanie „legislatívnych návrhov“ A to je škandál aký sme v našej krajine nemali.  Nielen, že je nehoráznosť, že školskú legislatívu robia v IT firme. Ide  vlastne o privatizáciu  ministerstva – za školstvo, jeho  riadenie,  rozvoj , reformy atď.  vrátane legislatívy zodpovedá minister  v zmysle Ústavy a programového vyhlásenia vlády.  To by sme ad absurdum mohli aj „výkon“ ministra outsourcovať!

Vzniká vážne podozrenie, že množstvo zákonov, ktoré do parlamentu predložil minister Jurzyca , ako  aj pozmeňovacie návrhy niektorých poslancov (Beblavý) vypracovala súkromná IT firma so zámerom pomôcť svojmu biznisu a nešlo o verejný záujem!  Minister školstva Dušan Čaplovič by skutočne mal začať razantne konať.