Založ si blog

Prečo obhajuje Žitňanská rozkrádanie na ministerstve školstva?

Lucia Žitňanská mala nedávno tú drzosť, že požiadala ministra školstva Čaploviča aby pokračoval v tzv. Debyrokratizácii . Tento projekt vymyslel jej priateľ Miroslav Beblavý so svojimi kamošmi.  Samozrejme, aby na ňom zarábali, čo sa aj deje.

Beblavý ako podpredseda Riadiaceho výboru Debyrokratizácie spoločne s bývalým riaditeľom Ústavu informácií a prognóz školstva (ÚIPŠ) Romanom Baranovičom spojili Debyrokratizáciu začiatkom minulého roku s projektom RIS. O ňom som už písala – http://oskolstve.blog.pravda.sk/2012/05/28/kedy-zastavi-caplovic-rozkradanie-na-ministerstve-skolstva/. Je to škandalózny „itečkársky“ tender vlečúci sa roky, ktorý doteraz stál 15 miliónov Eur a nefunguje.  SDKÚ cez nastrčených subdodávateľov na ňom  pekne zarábala. Vrátane Beblavého, ktorého akože „bývalá“ firma Edea partners  zinkasovala milióny. Mimochodom, Mr. Trannsparency, nie je to konflikt  záujmov?!

Nedávno vyšlo najavo, že projektový manažér ÚIPŠ V. Pokorný, ktorého doteraz nikto nevyhodil (!!!) zaplatil 700 tisíc Eur  IT firme Ditec aj za vypracovanie návrhov legislatívnej podpory RIS/Debyrokratizácie.  Viď – http://oskolstve.blog.pravda.sk/2012/07/03/sdku-a-rozkradanie-na-ministerstve-skolstva/.

Pani Žitňanská, odkedy robia „itečkári“ za peniaze legislatívu? Vás nezaujíma, ktoré zo zákonov predložených Jurzycom  a pozmeňovacích  návrhoch Beblavého pochádzali alebo budú pochádzať od Ditecu? A kde skončili milióny, ktoré za „legislatívu“ IT firma dostala?

Keď politici presadzujú biznis konkrétnych súkromných firiem o peniaze ide vždy až v prvom rade. O Lucii Žitňanskej je známe (okrem spojenectva s Beblavým) že, poslúcha na slovo Mikuláša Dzurindu a jeho pokladníkov. Svedčia o tom aj všetky  biznis nominácie SDKÚ v komunálnych firmách v Bratislave. Beblavý sa tiež ešte donedávna strkal Dzurindovi do zadku. V obhajobe škandalózneho expokladníka SDKÚ Palacku, známeho zo spisu Gorila, zašiel dokonca tak ďaleko, že tvrdil, že je to fantóm, ktorého nikto nevidel.

Dzurinda sa nikdy nevzdáva. Frešovi to na čele SDKÚ veľmi nejde a možno tak prichádza čas na frakčnú akciu. A na akciu – frakciu  v politike vždy treba aj peniaze.

 

SDKÚ a rozkrádanie na ministerstve školstva

03.07.2012

Pred mesiacom som písala o rozkrádaní v rozsahu 15 miliónov Eur na ministerstve školstva. Najviac pochybných miliónov za systém, ktorý dodnes nefunguje, nechal preplatiť Eugen Jurzyca s kamarátmi a kamarátom. Som rada, že sa tejto téme znovu začali venovať aj novinári [...]

Kedy zastaví Čaplovič rozkrádanie na ministerstve školstva?

28.05.2012

Od roku 2009 minulo ministerstvo školstva viac ako 15 miliónov Eur, teda takmer pol miliardy korún na tunelársky a nezmyselný projekt tzv. Registrov (RIS). Názov tohto projektu je katastrofálny : “ Rezortný informačný systém pre oblasť Regionálneho školstva, pozostávajúceho z Registra škôl, školských zariadení a zriaďovateľov, Registra študijných a učebných [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 10610x
Priemerná čítanosť článkov: 3537x

Autor blogu

Kategórie